Програмирането в мрежите и защо вървят ръка за ръка - лекция за 10 В и Г клас

  • 19 Apr 2017
  • 12:40 - 14:15
  • ТУЕС, кабинет 11
  • 0

Registration


Registration is closed
Лекцията е насочена най-вече към ученици от 10 В и Г клас, но е отворена и към останалите ученици от 10ти клас, които проявяват интерес към темата. На нея ще научите повече за:

- еволюцията на мрежите и защо софтуерът е неизменната част от тях;
- разработването на софтуер за мрежови устройства;
- скриптиране и автоматизация - как мрежовия администратор си улеснява живота.

Водещи са Атанас Кожухаров, Валентин Петров и Георги Петков (ТУЕС’2010). Малко повече за лекторите, споделено от самите тях, можете да прочетете отдолу:

Атанас Кожухаров:
“Завършил съм ТУЕС випуск 2010 специалност Компютърни мрежи и бакалавърска степен Мрежови технологии в НБУ. Последните 6 години съм бил на различни позиции в две компании - инженер Опорна мрежа в Мтел, отговорен за VoIP мрежата на Мтел. През последните 2 години съм в SevOne като Senior Product engineer - основен продукт е Network Monitoring система (NMS). Освен задълбочено познаване на повечето мрежови протоколи за прилагането им в NMS-а, работата ми включва и администриране на съществуващите решения. ”

Георги Петков:
“Завърших ТУЕС 2010г. и магистратура специалност Телекомуникации в ТУ София 2016г. Работя в Мина ЕООД от 2012г. като софтуерен инженер. Занимавам се със софтуерно поддържане на мрежови протоколи като IGMP, MPLS и BGP. Работата ми включва и разработване на нови функционалности и приложения на споменатите протоколи.”

Валентин Петров:
“Работя в сферата от 6 години. Преминах през две компании в интересни и различни длъжности - от Video Engineer към FOX до Technical lead в SevOne. Мрежите и програмирането винаги са били неизменна част от мен. Смятам, че човек трябва да се развива във всеки аспект на компютърните системи. Напоследък се интересувам от DevOps. В свободното си време обичам да пътувам и да пия бира с приятели, а като имам възможност и да изиграя някоя компютърна игра.”

Ако искате да присъствате на лекцията, моля регистрирайте се - местата са ограничени!