ТУЕС Фест 2019

  • 20 Apr 2019
  • 10:00 - 17:00
  • Технологично училище „Електронни системи“ към ТУ-София

ТУЕС Фест е уникално само по себе си събитие, което представлява мащабен фестивал с десетки проекти, курсови и дипломни работи, разработени от ученици на Технологично училище „Електронни системи“ (ТУЕС) към Технически университет – София. През 2018 г. се проведе първото издание на ТУЕС Фест и приключи с невероятен успех. Над хиляда деца, родители и ИТ професионалисти имаха възможността да разгледат и оценят работата на учениците. За най-добрите разработки имаше и подобаващи награди.

Смятаме, че най-добрият начин да се представи училището е именно чрез успехите на хората, които то обучава. За ТУЕС връзката с ИТ бизнеса е неизбежна и основополагаща вече 30 години. Освен професионална подготовка, възпитаниците му получават и близост с професионалисти от големите компании в ИКТ сектора, които следят развитието на учениците и подкрепят редовно инициативите на ТУЕС, една от които е ТУЕС Фест.

Тази година сме готови отново да отпразнуваме труда, качествата и възможностите на туесарите. На 20-ти април 2019 г. от 10:00 до 17:00 ч. ще се проведе второто издание на събитието, за което можете да се регистрирате още сега!

Посетителите ще могат да гласуват на място за своя проект-фаворит в трите категории – Системно програмиране, Компютърни мрежи и Вградени системи и роботика. На базата на получените гласове ще бъдат определени носителите на Наградата за най-добър проект на ТУЕС Фест във всяка от категориите, като проектите ще се състезават допълнително и за специалните награди на ИТ компаниите-партньори на събитието.