Всичко най-актуално 
за АЗТУЕС

<< First  < Prev   ...   6   7   8   9   10   Next >  Last >> 
 • 25 Sep 2015 17:51 | Ралица Жикова (Administrator)

  След големия успех на първия ученически хакатон в ТУЕС през юни, на 9, 10 и 11 октомври 2015 г. ще се проведе HackTUES 2 с тема Environmental and social development.

  Идеята и организацията се дължат изцяло на ученици от горните класове в училището. В сайта на хакатона - http://hacktues.com/  - вече тече регистрацията на отборите, а подготовката напредва с пълна пара.

  Ако искате да станете част от това уникално тридневно събитие, може да се присъедините като ментор на някой от ученическите отбори. Необходимо е да имате опит в програмирането и желание да работите с ученици между 8 и 12 клас. Може да се регистрирате като ментор директно в сайта на събитието http://hacktues.com/mentori или да се свържете с Мартин Димитров  - httues@gmail.com .

  В първото издание на HackTUES през юни участваха повече от 80 ученика, разпределени в 18 отбора. Те работиха по проекти за подобряване на учебния процес в училището. Голямата награда беше присъдена на отбор Go6o за проект за автоматизирана проверка на тестове на основата на технология за разпознаване на изображения.

  Текущи новини за подготовката на HackTUES 2 може да следите и във Фейсбук - https://www.facebook.com/HackTUES?fref=ts
 • 24 Sep 2015 12:03 | Ралица Жикова (Administrator)


  Поради големия интерес на осмокласниците в ТУЕС към курса по Python се търсят още двама водещи за този курс. Заниманията ще се провеждат в ТУЕС в сряда от 8:00 до 9:20 ч. Предметът е свободно избираем и за него има одобрена учебна програма. Ако имате желание да се включите в тази инициатива, може да се свържете директно с преподавателя от ТУЕС Любомир Чорбаджиев - lchorbadjiev@elsys-bg.org.


 • 07 Sep 2015 17:30 | Ралица Жикова (Administrator)

  На 7 октомври 2015 г., от 18:00 ч. в зала №1154 на Технически университет - София ще се проведе Общото събрание на АЗТУЕС за 2015 г. Всички членове на организацията са поканени да присъстват или да упълномощят друг член да ги представлява.

  В дневния ред на събранието е предвидено представяне на годишната програма на асоциацията.

  В случай, че не сте получили персонална покана по имейл за Общото събрание, моля да се свъжете с нас на aztues@elsys-bg.org.

 • 01 Sep 2015 08:58 | Ралица Жикова (Administrator)


  Радваме се да съобщим официално, че АЗТУЕС започва своята активна дейност. След няколко месеца работа, Асоциацията премина през всички фази на юридически регистрации и вече може да функционира като легитимна и независима организация с нестопанска цел.

  Благодарение на Светозар Георгиев (ТУЕС‘1995 и член на УС на АЗТУЕС), който направи щедро учредително дарение в полза на АЗТУЕС, ще можем да ускорим развитието на асоциацията.

  АЗТУЕС избра и своя изпълнителен директор – Ралица Жикова, която е дългогодишен професионалист в областта на комуникациите и връзките с обществеността и има богат ръководен и оперативен опит. 

  Изразяваме специалните си благодарности към Владислав Янков (ТУЕС‘1995), който осигури значителната юридическа подкрепа, която беше необходима за първоначалните регистрации, както и към Николай Колев (ТУЕС‘2002) за това, че ни помогна и продължава да ни помага с разработката на сайта на АЗТУЕС.

  Благодарим и на всички от ТУЕС, които ни съдействаха, за да стигнем до тук. Продължаваме напред!

 • 03 Jul 2015 16:48 | Ралица Жикова (Administrator)
  От 26 до 28 юни в ТУЕС се проведе първият хакатон за ученици от ТУЕС. 

  Повече от 80 ученика от 8-ми до 12-ти клас, разделени в 18 отбора, разработваха проекти за автоматизиране и подобряване на учебния процес в ТУЕС. 

  Голямата награда журито отреди на тримата осмокласници Телерик Арсов, Антонио Милев и Мартин Дацев (отбор Go6o) за проекта им за система за автоматизирана оценка на тестове с технология за разпознаване на изображения. На второ място се класира отбор R&T с проект за визуализация на код с блок-схеми. Трета награда взе  отбор Coding Masters с проект за система за обмен на информация и знания между учениците. Наградата за оригинална идея беше връчена на отбор P2W за проект за електронна игра, в която верните отговори на въпроси от текущите уроци носят на играчите допълнителен „живот“. Проектът на отбор TANKK Crew за онлайн компилатор и система за проверка на задачи взе награда за най-добро представяне. Отбор Няма значение получи допълнителна награда за проекта им за електронен дневник.

  Директорът на ТУЕС г-жа Стела Стефанова обяви, че HackTUES ще се превърне в ежегодна инициатива за учениците от ТУЕС.

 • 29 Dec 2014 17:32 | Светозар Георгиев (Administrator)

  Преди броени дни Асоциацията на Завършилите ТУЕС стана факт!

  От много време нуждата от организация, която да сплотява и да организира усилията на възпитаниците на ТУЕС е силно осезаема. Всяка година сме свидетели на това как завършили ТУЕС се събират по класове, помагат си в работата, започват общ бизнес и стават за пример. Постоянно виждаме и как те подпомагат ТУЕС на доброволни начала, като водят специални предмети, ръководят дипломни проекти, взимат стажанти на работа и правят дарения за училището.

  Целта на АЗ-ТУЕС е да умножи многократно ефекта от тази страхотна енергия, като работи в две главни направления:

  1. Да подпомага професионалното и личностното развитие на своите членове;
  2. Да насочва подкрепата към ТУЕС, като му помага да структурира и да предлага конкретни проекти в своя полза, към които завършилите могат лесно да се включат, ако желаят.


  Изминахме сериозен път за да стигнем до тук

  От август месец насам малка инициативна група, състояща се от Стела Стефанова (директор), Любомир Чорбаджиев (преподавател), Валентин Деведжиев (приятел на училището от ИТ сектора), Владислав Янков ’95, Мирослав Стойчев ’99, Явор Трифонов ’99, Теодор Найденов ’02 и Радостина Герчева ’10, работи усилено за да подготви стартирането на Асоциацията. В серия от работни срещи бяха изработени предложения за визия, мисия и устав на бъдещата организация. Набелязани бяха и конкретни идеи за приоритетите в първите години на работа, предложение за бюджет и за начина, по който да се организираме в оперативен план.

  В последствие бяха проведени две предварителни срещи, на които присъстваха над 100 представители от всички випуски на ТУЕС. С тяхна помощ инициативната група прецизира своите предложения и подготви официално Учредително събрание, което се проведе на 13.12.2014.

  Избрахме 5-членен Управителен съвет с мандат от 3 години

  На Учредителното събрание шестдесет и осем (68) учредителя единодушно взеха решение за създаване на сдружение с нестопанска цел в обществена полза с название “Асоциация на Завършилите ТУЕС” и след дебати по серия от предложения с единодушие приеха и устав на сдружението. Според правилата на устава, учредителите избраха 5-членен Управителен съвет с мандат от 3 години, чиято първа задача е да се погрижи за успешното стартиране на асоциацията през 2015. За членове на Управителния съвет на АЗ-ТУЕС бяха избрани:

  • Явор Трифонов, ТУЕС 1999 - председател
  • Светозар Георгиев, ТУЕС 1995
  • Мирослав Стойчев, ТУЕС 1999
  • Теодор Найденов, ТУЕС 2002
  • Радостина Герчева, ТУЕС 2007


  През първата половина на 2015 ще отворим врати за всички завършили ТУЕС

  Успехът на Асоциацията зависи от нейната способност да приобщи и да бъде полезна на максимален брой хора, завършили ТУЕС. Когато настъпи моментът, ще бъде изключително важно бързо да зачислим максимален брой завършили ТУЕС като редовни членове на АЗ-ТУЕС.

  За да бъдем добре подготвени за големия старт, в първите седмици и месеци на 2015 ни предстои да свършим много неща, които са нужни за да може АЗ-ТУЕС да започне да регистрира нови членове и да функционира по предназначение. В това число влизат регистрацията на сдружението в съда, осигуряването на нужното финансиране, подготовката на нужните ИТ система и уеб сайт, и още много други оперативни неща.

  Считаме, че ще можем да се справим с тази подготовка през първата половина на 2015, а през втората половина да стартираме с първите инициативи, които да се умножат и усъвършенстват през 2016, когато АЗ-ТУЕС ще влезе в пълноценен годишен ритъм.


  Регистрирайте се за да ви държим в течение

  Тази страница ще бъде основното място, където ще публикуваме новини през идните седмици и месеци. Освен нея, ще ползваме и няколко допълнителни канала за комуникация. За да ни улесните и за да ви държим в течение на нашия напредък, регистрирайте се на следните места:

  Ако искате да научите повече, разгледайте обзорните материали

  Фокусът на работа на АЗ-ТУЕС, принципите и конкретните идеи за дейността ѝ, както и нейната структура и начин на управление са теми, които са дискутирани в голям детайл от инициативната група, а в последствие и от учредителите. В идеите си сме били много амбициозни и сме се уверили, че по замисъл и постройка АЗ-ТУЕС не отстъпва по нищо на асоциациите на завършилите на най-елитните университети в света. За да научите повече за замисъла зад АЗ-ТУЕС Ви предоставяме обзорна презентация, която Ви препоръчваме да прочетете:

  Ако имате въпроси или коментари, моля пишете на Управителния съвет като попълните следната онлайн форма:

   

  Весела Коледа и Щастлива Нова Година!

   

  Ваши,

  Явор, Зарко, Миро, Теди, и Ради

  Управителен съвет

   

  Стела, Любо, Вальо, Влади, Явор, Миро, Теди, и Ради

  Инициативна група по учредяването

   

  Асоциация на Завършилите ТУЕС

<< First  < Prev   ...   6   7   8   9   10   Next >  Last >>