Всичко най-актуално 
за АЗТУЕС

 • 19 Mar 2018 16:33 | Ралица Жикова (Administrator)

  От 15 до 18 март 2018 г. се проведе най-мащабният до сега училищен хакатон в ТУЕС - Hack 30xTUES. В него участваха 45 отбора с общо 206 ученици от 8-ми до 12-ти клас. Те създадоха софтуерни и хардуерни проекти по теми, свързани с 30-годишния юбилей на училището: „Бизнес, училище, университет“, посветена на 3-те необходими елемента за успешно ИТ образование; Digital past” за възраждане на историята и интереса към миналото с помощта на технологиите; 30xТУЕС“ – за проекти за честване на юбилея на училището.

  В хакатона бяха въвлечени почти половината настоящите ученици в ТУЕС. Освен участниците в отборите, екип от около 30 ученици, доброволци и представители на Асоциацията на завършилите ТУЕС се грижеше за организацията на събитието. На отборите помагаха над 40 ИТ професионалисти като ментори - завършили ТУЕС-ари, преподаватели и представители на компаниите-партньори.

  Голямата награда спечели приложение за резюмиране на текст, използващо невронни мрежи и машинно самообучение. То е разработено от Телерик Арсов, Ивона Мирчева, Владислав Георгиев, Мартин Дацев и Петър Милев, ученици от 11Б клас. Отборът им КОКОБЕ взе и специалната награда на TelebidPro с възможност за стаж и менторство.

  Друг проект, базиран на машинно самообучение, спечели второто място в хакатона – приложение за чатбот на историческа тема, което предлага резюме на текстове по дадена тема, спрямо интересите на ползвателите. То е разработено от деветокласниците в ТУЕС от отбор Old and Bald - Георги Любенов, Виктор Велев, Антон Янчев и Самуил Георгиев.

  Третата награда е за проект за игрална конзола, която беше демонстрирана пред журито от отбор IDK - Михаил Кирилов, Петър Николов, Денис Бързанов, Тони Пеловски, Стефан Стефанов от 10Б.  Алфа спонсори на юбилейното издание Hack 30xTUES са развойният център на SAP в София, SoftServe, TelebidPro и VMware.


  Бета спонсори са Dopamine, ScaleFocus и Софтуерен Университет.


  Гама спонсори са Accedia, Astea Solutions, Немечек България и Uber Engineering в София.


  Партньори в организацията на събитието са София Тех Парк, Смартком -  България АД, init Lab, Cloud Balkan и Пирин Спринг. 


   

                         

  Пред журито бяха представени проекти на образователни игри, свързани с историята и миналото, нови версии на класически електронни игри, образователни платформи с различни функционалности, приложения за връзка между компании и ученици за набиране на стажанти, текстообработващи приложения и инструменти, платформи за витруална обиколка на училището, както и различни забавни игри, свързани с темата за миналото и бъдещето.

  Отборите победители получиха като награди възможност за закупуване на техника, награди от TelebidPro, SAP и Uber Engineering в София, както и посешение в офиса на SoftServe.

  Осем други отбора получиха специални награди за проектите си. Отбор Mamutite222 - Георги Стефанов, Самуил Иванов, Владислав Миленков, Стефан Гълъбов от 10-ти клас – бяха отличени от развойния център на SAP в София за проекта си за игра, вдъхновена от битката в Дюнкерк.   Теодор Станишев от отбор Fluffy Bears получи персонална награда от ScaleFocus. Осмокласниците от Autardia - Кристиян Стоименов, Стела Касабова, Виолета Кабаджова, Стефани Стайкова, Стефан Босев - получиха наградата на Софтуерния университет. Немечек България отличиха 12-токласниците от отбор Ime - Николай Станишев, Иван Милев и Иво Тодоров - за систематичния им подход в проекта им за игра в терминал. Отбор Why Not - Кристиян Стоименов, Калоян Ангелов, Виктория Радкова, Слав Кирилов и Християн Генчев - получиха награда от Статсофт за проект с вградени микрокомпютърни системи. Проектът за текстов редактор на 9-токласниците от Project Hogwarts - Александър Стоичков, Иван Димитров, Кристиян Йочев, Георги Корчаков и Виктор Петров – беше отличен от Cloud Balkan. Награда от компанията получи и отбор Programming Zygotes - Милен Илиев, Михаил Колев, Антонио Такев, Валери Добрев и Николай Йончев – за проекта им за редактор разчитащ текст от снимка. Осмокласниците от Tunder System Мартин Вайер, Боян Иванов, Мартин Врачев, Мартин Дамянов, Петър Дамянов – получиха награда от Live to Lift.

  В журито на полуфиналите и финалите на хакатона участваха представители на компаниите-партньори, ИТ професионалисти, завършили ТУЕС, и преподаватели от училището.

  Благодарим на всички участници в журито на полуфиналите: Калоян Пенев от ScaleFocus, Стоил Стоилов (ТУЕС'2008) , Марио Бенов  (ТУЕС'2012), Александър Чернаев (ТУЕС'2013), Михаил Матеев, Маргарита Илиева (ТУЕС'2017), Виктор Кетипов (ТУЕС'2010), Николай Димитров (ТУЕС'2010), Светлин Наков от SoftUni, Валентин Йонев (ТУЕС'2017), Росен Витанов (ТУЕС'2008) и Мартин Димитров (ТУЕС'2012) .

  Благодарим и на журито на финалите - Ася Чакърова (ТУЕС'2012) от SAP, Манол Ружинов от TelebidPro, Мирослав Витанов от SoftServe, директорът на ТУЕС доц. Стела Стефанова и старши преподавател Любомир Чорбаджиев.

  Hack 30xTUES е уникално събитие не само, защото е организирано от ученици за ученици, но и защото дава на участниците възможност за изява, незабравими спомени и мотивация за развитие. Учениците придобиват нови знания, умения за работа в екип, комуникационни и презентационни умения, както и ценни контакти с ИТ професионалисти.

  Вижте още снимки от Hack 30xTUES във Фейсбук.

 • 26 Feb 2018 12:04 | Хинка Станимирова (Administrator)


  Предстои юбилейното издание на традиционния училищен хакатон в ТУЕС - Hack 30xTUES, което ще се проведе на 15-18 март в Лабораторния комплекс на София Тех Парк. Юбилейният хакатон е част от честването на 30-годишнината от основаването на ТУЕС и се очертава като най-мащабното издание досега, като очакваме малко над 200 ученици да се включат в 45 отбора (повечето от които вече са се регистрирали). Главната тема на хакатона ще бъде “Old School/New Technologies” с по-конкретни подтеми, които ще бъдат избрани по време на официалното откриване на събитието.

  При рекордния брой участници и отбори тази година, имаме нужда от вашата подкрепа като ментори в Hack 30xTUES. Ако искате да се включите, моля, попълнете тази регистрационна форма до 5-ти март. Вашето участие ще помогне за това,  всеки от 45-те отбора да получи насоки, как да развие идеите и проекта си по най-добрия възможен начин. Препоръчителният ангажимент на менторите е в два от дните на хакатона, като са добре дошли да останат и по-дълго на разположение на отборите:

  • - в петък (16.03.) от 8:00 до 12:00
  • - в събота (17.03.) от 15:00 до 19:00

  Прочетете повече детайли за ролята и задачите ви като ментор в нашия Mentor’s Guide to Hack 30xTUES.

  Очакваме ви! Следете www.hacktues.com и Фейсбук страницата на събитието за повече новини.

 • 13 Dec 2017 13:42 | Ралица Жикова (Administrator)

  Вече три години АЗТУЕС работи заедно с ТУЕС за сплотяване на ТУЕС общността и за утвърждаване на ТУЕС като най-доброто ИТ училище в България. Благодарим на всички, които ни подкрепяха и работиха заедно с нас – училище, ТУЕС-общност, корпоративни приятели, доброволци и съмишленици!

  Официално животът на АЗТУЕС започна на 13 декември 2014, когато в Техническия университет се проведе Учредителното събрание. На него беше приет Устава на организацията и беше избран първият Управителен съвет.


  Управителният съвет на АЗТУЕС: Светозар Георгиев (ТУЕС'95), Теодор Найденов (ТУЕС'2002), Радостина Герчева
  (ТУЕС'2007), Явор Трифонов (ТУЕС'99), Мирослав Стойчев (ТУЕС'99)

  Работата по създаването на АЗТУЕС обаче започва месеци преди това. Ентусиазирани ТУЕС-ари, заедно с ръководството на ТУЕС, провеждат редица срещи, консултации и дискусии, за да се стигне до създаването на това, което днес е АЗТУЕС.

  Организацията започна активната си работа през 2015 г., благодарение на учредителното дарение на Светозар Георгиев (ТУЕС’95). През първата учебна година заедно с ръководството на ТУЕС организацията съдейства за утвърждаване на инициативи като TUES Inspiration Talks & Workshops, срещата на випуските TUES Reunion, Ден на отворени врати, Hack TUES. Те вече са част от редовния годишен календар на ТУЕС и продължават да се развиват.

  Първата среща на випуските TUES Reunion 2016

  През 2016 /2017 година започна работата и на кариерния клуб TUES Career Paths. АЗТУЕС се включи и активно в подкрепа на организацията на училищния хакатон Hack TUES, както и в създаването на дългосрочна стратегия за развитието на ТУЕС.


  Награждаване на победителите в Hack TUES 3

  Освен развитието на досегашните инициативи, фокусът на организацията през новата учебна година ще бъде върху разширяване на партньорството на ТУЕС с ИТ бизнеса и институциите в контекста на 30-годишния юбилей на училището. Ще работим за това ТУЕС да бъде утвърдено и популяризирано като водещ модел за успешно ИТ образование в България.

   

  В този документ ще намерите кратък преглед на основните инициатии, които се случиха в ТУЕС през миналата учебна година.

  Ако искате да подкрепите някой от проектите ни за 2017/2018 година, научете как тук.

 • 01 Dec 2017 16:17 | Ралица Жикова (Administrator)


  Няма нищо необичайно, че все повече ТУЕС-ари се интересуват от роботика и вградени системи. И не е никак изненадващо че с всяка година интересът към темата расте. Това е видно и по многото успешни дипломни проекти през последните години, посветени на вградените системи и IoT.


  Ето защо, точно сега е времето ТУЕС да мобилизира пълния си потенциал и да създаде редовно работещ Клуб по роботика и вградени системи, който да надгражда опита на предишните випуски и да мачка наред в местни и международни състезания. Освен това тези направления са чудесно поле за професионално развитие на младите ТУЕС-ари.


  През годините индивидуално или като част от училищен отбор ученици от ТУЕС са постигали значими успехи в Роболигата, в „Аз, инженерът!“ и в други форуми. Отбор от ТУЕС участва и в Европейската конференция по образователна роботика ECER във Виена през 2016 и в София през 2017.  А престижното шесто място сред 24 университетски отбора в студентското състезание за коли, управлявани с микрокомпютър, Renesas MCU Car Rally в Германия през 2016 до момента е най-силното представяне на ТУЕС-арски отбор в тази сфера.  АРХИВИТЕ ПРОГОВАРЯТ


  Предисторията започва още с първите занимания с LEGO роботи и участието на ТУЕС-ари във FIRST LEGO League, организирани от Кирил Митов. Естественият ход на историята води до Arduino роботи, с които работят учениците в клуба по роботика в ТУЕС, между 2009 и 2012. В края на всяка година се организира училищно състезание за Arduino line tracer-и и минаващи през лабиринт роботи. Заслуга за това имат “пионерите” ТУЕС-ари Теодор Найденов, Христо Янков, Павел Ленгаров, Теодора Кирева, както и приятелите на ТУЕС Валентин Деведжиев и Симеон Янчев. Всяка седмица се провеждат редовни занимания, документирани в сайта и Фейсбук страницата на клуба.    МАЛКО ПОМОЩ ОТ ПРИЯТЕЛИ


  Вече за няколко поколения ученици в ТУЕС се намират приятели, преподаватели, родители и спонсори, които помагат по един или друг начин за подготовката и участието в състезания. Подкрепа за заниманията с роботи и вградени системи през годините идва чрез дарения и осигуряване на техника и материали от Smartcom, Visteon, SAP Labs Bulgaria, Robopartans, Роботев и от Йордан Шахънов, родител и член на Обществения съвет на ТУЕС.


  Щафетата в преподаването през последните години е поета от Диман Михнев, Любомир Циров и Валери Иванов, които преподават Вградени системи на 12 клас и от Росен Витанов и Димитър Николов, подкрепени от Георги Георгиев и Диана Костова, които работят в извънкласна форма с ученици и подготвят отбори за участие в състезания. Тяхна е заслугата в Деня на отворени врати в ТУЕС през последните две години проектите на учениците по роботика и вградени системи да са сред хитовете за посетителите и медиите. Те са и хората, които организираха посрещането от роботи на осмокласниците в ТУЕС на 15-ти септември.  КАКВО СЛЕДВА


  Сега имате възможност да подкрепите създаването на редовно работещ Клуб по роботика и вградени системи в ТУЕС, като помогнете с дарение за Проект 2  от дарителската кампания на АЗТУЕС.


  Вашата подкрепа за тази кауза ще помогне на повече ученици да участват в заниманията и направленията роботика и вградени системи да станат водеща област за ТУЕС и да се превърнат от хоби в поле за професионална изява на младите ТУЕС-ари. Нека подкрепим тяхното професионално развитие!  


  Дарените средства ще бъдат използвани за закупуване на материали, части и консумативи като поялници, тинол, развойни платки, сензори, задвижващи (ходови) елементи, Ардуино, както и за подготовка и участие в състезания на клуба, воден от Росен Витанов и Димитър Николов. Ето какво планират те:


  РОБОТИКА ТУК И СЕГА


  През миналата учебна година група ученици с интерес към темата, заедно с  маг. инж. Росен Витанов, преподавател и завършил ТУЕС-ар, стартираха пилотни занимания по роботика. Целта е с работата в Клуба учениците да придобият базови знания и умения в проектирането и изграждането на роботи на базата на Arduino, като работят както по софтуерната, така и по хардуерната част. В момента се развива учебната програма за заниманията през 2018 г., като целта е момчетата и момичетата да се подготвят за успешно участие в Роболигата.


  ВГРАДЕНИ СИСТЕМИ  


  Гл. ас. д-р Димитър Николов, преподавател в ТУЕС и в Техническия университет, подготвя ученически отбори от ТУЕС за изява в международни състезания по вградени системи. През 2016 той ръководи ученическия отбор, който спечели 6-то място в студентското състезание Renesas MCU Car Rally, а в момента подготвя нов отбор за участие в състезанието през 2018 г.  През последните почти три години той работи с около 20 ученика от ТУЕС в тези извънкласни занимания, като много от тях продължават да работят в сферата на вградените системи и участват в различни научно-изследователски проекти и след завършване на училището.


  Подкрепете Клуба по роботика и вградени системи в ТУЕС.


 • 25 Oct 2017 13:41 | Ралица Жикова (Administrator)
  ТУЕС е един от регионалните училищни центрове по Национална програма „Обучение за ИТ кариера“. Регистрацията за обучение за професия „Приложен програмист“ вече е отворена за ученици от 10 клас, които в момента не се обучават по професии от направлението „Компютърни науки“. Те могат да кандидатстват до 10 ноември 2017 г. за тригодишно безплатно обучение за професионална квалификация „Приложен програмист“.

  Програмата предоставя уникалната възможност учениците с интерес към високите технологии да придобият професионална квалификация като допълнение към текущото им образование. Лекциите и упражненията ще се провеждат в свободно от учебните часове време, както и в събота и неделя. Обученията ще се извършват в партньорство между Технологично училище „Електронни системи“ към ТУ-София и СофтУни. Предвидената програма за първата година обхваща 320 учебни часа, като за периода на цялата програма ще се покрият общо 960 часа.

  Учениците, които имат желание да се запишат за участие в програмата трябва да се регистрират на следния линк https://goo.gl/forms/PEuTGs4SXMvMiDdu1  до 10 ноември 2017 г. За да продължат участието си в програмата и за да могат да се сформират групите, те трябва да проведат онлайн тест на 11 или 12 ноември. Системата за тестовете ще е отворена в продължение на 48 часа, а самият тест трябва да бъде попълнен в рамките на 1 час.

  Националната програма „Обучение за ИТ кариера“ е разработена в партньорство от МОН, представители на училища и университети, БАСКОМ - Българска асоциация на софтуерните компании, БАИТ - Българска асоциация за информационни технологии, ИКТ Клъстер - Клъстер информационни и комуникационни технологии и компании от бранша, Българската аутсорсинг асоциация. Представители на ТУЕС участват активно в работната група за създаване на програмата и в разработването на учебното съдържание. ТУЕС е един от 5-те национални центъра по програмата, като координира обучението на ученици от гр. София.

  Още информация по темата ще намерите в сайта на МОН.


 • 23 Oct 2017 18:23 | Хинка Станимирова (Administrator)

  На 21-ви октомври в ТУЕС се проведе кариерният форум „Моята ИТ кариера – отвъд професия програмист“, който представи седем от професиите, участващи в създаването на софтуерен продукт пред над 100 ученици от 8 до 12 клас с интерес към програмирането.

  Учениците се запознаха с дейността и предизвикателствата пред професиите на Software Developer, Android Developer, Embedded Software Developer, дизайнер, Product Manager, предприемач и бизнес анализатор. Ролите на тези професии като участници в цялостния процес по реализиране на един софтуерен продукт бяха представени от Теодор Найденов, Огнян Глушков, Любомир Циров, Юлиан Кунторов, Ангел Чолчев, Александър Китов, Владимир Алексиев, Мариан Тодоров. Повечето от тях са завършили Технологично училище „Електронни системи“ и в момента се развиват като успешни професионалисти в ИТ сектора.

  Младите участници във форума имаха възможност да поговорят с всеки от професионалистите, да разберат как работи софтуерният екип и така да изберат сфера на развитие, която най-добре отговаря на техните интереси.

  Събитието е част от инициативата „Запознайте се и програмирайте“ на Европейската седмица на програмирането (7-22 октомври 2017), подкрепена от Фондация "Работилница за граждански инициативи", SAP и TechSoup.

  Можете да намерите повече информация и снимки във фейсбук събитието на кариерния форум.

  Над 100 ученици от 8 до 12 клас се включиха във форума.

  Настоящата публикация стана възможна благодарение на подкрепата на Фондация „Работилница за граждански инициативи”, SAP и TechSoup, в рамките на инициативата „Запознайте се и програмирайте“.

 • 29 Sep 2017 17:31 | Хинка Станимирова (Administrator)


  С началото на новата учебна година дойде време отново да отправим призив за  доброволци, които биха подкрепили ТУЕС като ръководители на дипломни работи на Випуск 2018.

  .

  В ТУЕС вече започна процесът по определяне на теми и ръководители на дипломни работи на учениците от 12-ти клас. Както всеки от нас знае от личен опит, дипломната работа е кулминацията на 5-те години обучение в ТУЕС и отличава значително ТУЕС от всички други конкурентни училища. Ръководители на дипломни работи са най-често практици от ИКТ бранша, както и преподаватели от училището, не малко от които са завършили ТУЕС-ари.


  Намирането на ръководители на дипломни работи за повече от 100 ученика всяка година не е лесна задача. При випуск 2018 предизвикателството е по-голямо, тъй като за първи път ще се дипломират две паралелки компютърни мрежи вместо една. В тази връзка отново се обръщаме към вас с покана да подкрепите ТУЕС, като се ангажирате да станете ръководител на дипломна работа на един или няколко ученика.


  ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ


  Препоръчваме ви да разгледате следната брошура. В нея ще намерите подробности за процеса, информация за ролята и ангажимента на ръководителите на дипломни работи, примерни теми, и не на последно място - ползите за вас.


  РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ОЩЕ ДНЕС


  Ако желаете да се ангажирате като ръководител на дипломна работа, моля, регистрирайте се в този формуляр до 8-ми октомври 2017г. Молим кандидатите да си резервират вечерта на 12-ти октомври (четвъртък), за да се включат в среща в ТУЕС с 12-ти клас, на която ще могат да се представят, да разкажат за предложените от тях теми и да се запознаят с учениците.


  Благодарим предварително на всички, които решат да споделят част от своите знания и опит с учениците от ТУЕС и да вдъхновят бъдещите ИКТ професионалисти - Випуск 2018.


 • 21 Sep 2017 15:45 | Хинка Станимирова (Administrator)

  ТУЕС отново има нужда от вашето съдействие. Училището търси преподаватели по следните специализирани предмети:

  • WEB дизайн за 11 клас (1-2 преподаватели)

  • Материалът, който се преподава е HTML, CSS и въведение в JavaScript. Часовете на 11-ти клас през първия срок се провеждат сутрин.

  • Въведение в скриптовите езици за 8 и 9 клас (2-3 преподаватели)

  • Предметът е свободно избираем. Идеята е да се води на Python и да е увод в програмирането за 8-ми и 9-ти клас. Ангажиментът е 2 уч. часа седмично (между 8:30 и 9:00).

  Ако  проявявате интерес, или имате съученик ТУЕС-ар, който би се отзовал, моля свържете се при първа възможност с Любомир Чорбаджиев lchorbadjiev@elsys-bg.org.

 • 04 Jul 2017 10:25 | Хинка Станимирова (Administrator)

  TUES Inspiration Talks & Workshops вече се утвърди като един от най-успешните проекти, който АЗТУЕС организира с помощта на ръководството на ТУЕС. Серията от извънкласни занимания стартира през пролетта на 2016 и вече година и половина среща учениците в ТУЕС с професионалисти от различни области на ИТ сектора, предприемачи и различни експерти, които провокират интереса им към новостите в бранша и ги учат на конкретни практически умения.
   
  За учебната 2016/2017 година бяха проведени 19 извънкласни занимания по 15 теми, насочени към ученици от всеки от класовете в ТУЕС - от 8-ми до 12-ми. В срещите участваха 29 лектора, 20 от които ТУЕС-ари, и съвкупно се включиха 650 ученика. След всяко събитие учениците попълваха анкетни карти за обратна връзка. Те сочат, че 75% намират заниманията за много полезни за тяхното професионално развитие, а други 20% ги оценяват като полезни с някои изключения. Ще се радваме и през следващата учебна година да продължим да организираме подобни занимания по теми от интерес за учениците.
   
  Още веднъж благодарим на лекторите, които отделиха от личното си време за да вдъхновят учениците от ТУЕС:
   
  Павел Върбанов и Кристина Тодорова (ЕСИ), отбора на ТУЕС в ECER 2016 и техния капитан Георги Георгиев (Туес'2012) за демонстрацията “Европейска конференция и състезание по образователна роботика за ученици (ECER)” пред ученици от 8 и 9 клас
   
  Кирил Митов (Туес'2004) - за двете въвеждащи лекции “ТУЕС или в какво се забърках?!” пред 8 клас
   
  Анета Петкова & Теодор Найденов (ТУЕС'2002) - за лекцията “Software Testing” с ученици от 10 А и Б клас.
   
  Иглика Дундакова, Павел Геневски и Георги Крунев (ТУЕС‘1995) от Sap Labs Bulgaria - за лекцията “Въведение в IoT” с 11 клас.
   
  Цветелин Маринов (ТУЕС'2014) от SmartLab Bulgaria - за уъркшопа “Проектиране на електрически схеми и печатни платки за начинаещи със Circuit Maker” с 11 В и Г клас
   
  Петър Стаменов (ТУЕС'2006) - за лекцията “Системна администрация - Windows” с 12 клас
   

  Таня Динева (TUES'1995) и Невен Динев - за уъркшопа “Разработване на автоматични UI тестове” със софтуерните паралелки от 10 и 11 клас
   
  Александър Бонев (ТУЕС’1995), Янислав Трендафилов (ТУЕС'2003), Веселин Таирски (ТУЕС’2011) и Андрей Анастасов от VMware - за уъркшопа “Виртуализация” с учениците от 11 клас
   
  Атанас Кожухаров, Валентин Петров и Георги Петков (ТУЕС'2010) - за лекцията “Програмирането в мрежите и защо вървят ръка за ръка” пред учениците от 10 В и Г клас
   
  Петър Кирков (ТУЕС'1997) - за лекцията “Информационна сигрност - черни и бели шапки” с 11 клас
   
  Симеон Янчев от Роботев - за уъркшопа “IoT с Arduino???” с 10 клас
   
  Ваня Ламбева от Telelink за двете лекции “А сега накъде? CV, интервюта, работодатели” с учениците от 12 клас
   
  Съби Ангелов от Немечек България за двете лекции “Кой кой е в информационните технологии?” пред 8 и 9 клас, както и за уъркшопа “Game of Projects” с учениците от 10 и 11 клас.
   
  Теодор Панайотов (ТУЕС'2006) от Coursedot - за лекцията “Технологиите на бъдещето” с 10 клас
   
  Иван Учерджиев от Barin Sports - за уъркшопа “Програмиране на ниско ниво и операционни системи за реално време” за 11 клас

 • 20 Jun 2017 13:10 | Ралица Жикова (Administrator)

  За втора поредна година в началото на м. юни в ТУЕС се събраха представители на випуските, завършили преди 5, 10, 15 и 20 години. Значително беше присъствието и на миналогодишните зрелостници от Випуск 2016.

  Въпреки внезапните валежи, които се опитваха да прекъснат забавленията, събитието се превърна в емоционална среща със съученици, учители и ТУЕС-ари. Нямаше как лошото време да лиши събралите се повече от 80 ТУЕС-ари от веселите спомени и наздравици, от снимките в двора и в училището, разговорите със съученици и преподаватели.

  Обръщението към ТУЕС-арите от директора на ТУЕС доц. д-р инж. Стела Стефанова и от г-н Анатол Френски поставиха началото на срещата. Явор Трифонов от АЗТУЕС също приветства алумните.

      

  Тези, които не бяха идвали отдавна в ТУЕС се разходиха из кабинетите и училището, водени от г-жа Стела Стефанова.  "Като гледаме снимките от абитуриентския бал, направо сме си същите!"
  Всеки випуск получи своята снимка "След ХХ години".

    Випуск 1997

    Випуск 2002

    Випуск 2007

    Випуск 2012

  За всички посетители имаше и томбола с награди-изненади. Кулминацията бяха фотопортретите с лично послание от г-жа Стела Стефанова и г-н Анатол Френски.


  Nu/ANCE, с ТУЕС-арското участие на Борис Малеванов (ТУЕС'2015), които тъкмо издадоха дебютния си албум, представиха своя акустична сесия за ТУЕС-арите.


  Спас Спасов (ТУЕС'2007) беше човекът, който модерира цялото тържество с много хумор и добро настроение.  TUES Reunion 2017 нямаше да се случи без помощта на учениците-доброволци, които помагаха за организацията и провеждането на събитието. След няколко години ще поканим и тях като гости и завършили ТУЕС-ари.


  Благодарим за съдействието и подкрепата и на всички служители в ТУЕС, които помогнаха за провеждането на събитието!

  Още снимки от събитието можете да видите в галерията във Фейсбук.